Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝ.ΕΚ.Τ.Α.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ-ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι,

Όπως γνωρίζετε, οι τελευταίες αρχαιρεσίες των Τριών Εκτελωνιστικών Οργανισμών μας (Μάιος 2022), ανέδειξαν την ΕΝ.ΕΚ.Τ.Α.  και πάλι ως Πρώτη Παράταξη του Κλάδου μας.

Όμως, παρά τις θέσεις που υπερασπίζονταν επι 10ετίες για διαπαραταξιακά προεδρεία, οι ηγεσίες των τριών υπόλοιπων παρατάξεων ενώθηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας, για 1η φορά στην Ιστορία μας, μια νέα τάξη πραγμάτων, την ενότητα των ηττημένων..!!..

Στα πλαίσια αυτά προχώρησαν στη Διοικητική άλωση όλων των Οργανισμών, ακόμα και της ΕΑΚΕ που διαχειρίζεται τα κτίρια μας.

Αν κρίνουμε απ’ τις Ιδέες και τους Στόχους που εξαγγέλλουν, ο Κλάδος μας θα ζήσει σύντομα τις χειρότερες μέρες του. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που ο Διεθνής κι Εθνικός (υποχρεωτικά) παράγοντας οργανώνει μεθοδικά Δημοσιονομικές καταστάσεις στο χώρο των Τελωνείων, που παρόμοιες δεν γνωρίσαμε ποτέ.

Ενώ μέχρι πρότινος κατήγγειλαν κι εκραύγαζαν ότι:

·      «… οι COURRIERS κι οι μεγάλες Ναυτιλιακές Εταιρείες μας εκτοπίζουν κάθε μέρα και περισσότερο…»

·      «…οι συνάδελφοι πεινάνε κι αφανίζονται…»

·      «…τα μεγάλα γραφεία εκμεταλλεύονται τους αδύναμους εκτελωνιστές και πρέπει να συμπαρασταθούμε…»

·      «…να μην σπαταλάμε χρήματα ώστε να ενισχύσουμε τους συναδέλφους με τις ισομοιρίες…»

Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν να πραγματοποιήσουν μεγάλες Κλαδικές εκδηλώσεις, ψηφοθηρικές παροχές προς κάθε κατεύθυνση, παιδικές και πλούσιες πρωτοχρονιάτικες εορτές και φιλόδοξες οικονομικές «επενδύσεις» μεγάλου ρίσκου…!!

Κι όσο για τις Στρατηγικές Επαγγελματικές μας επιλογές, κινούνται σε αχαρτογράφητα επικίνδυνα νερά, κατ’ εφαρμογή απίστευτων συνδικαλιστικών αυθαιρεσιών οι οποίες οδηγούν στο κενό…στο πουθενά!!

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι προβλεπτικές κι έμπειρες απόψεις, συστάσεις κι εισηγήσεις είναι «φωνή βοώντος..», που προσπερνάται απ’τους νεοφώτιστους της δεδομένης πλειοψηφίας κι επομένως δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης αυτής της κατάστασης που συνεχώς θα χειροτερεύει.

Ζητήσαμε, σε συνεδρίαση του Σ.Υ.Ε.Τ.Α.Π.Α. (15/11/23), να επανατοποθετηθεί το ζήτημα μιας πραγματικής και ουσιαστικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ, όπως ακριβώς πράξαμε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Σε απάντηση της ειλικρινούς προσπάθειας μας ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΚΥΝΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ με υποκριτικές δικαιολογίες. Ο βαθύς διχασμός του Κλάδου είναι πλέον δεδομένος.

Με βάση τα ανωτέρω κι επειδή ακόμη κι η συμμετοχή μας στις Διοικήσεις όχι μόνο προσπερνάται αλλά και λοιδωρείται, επιλέγουμε την ΑΥΤΟΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ μας απ’ τα Δ.Σ. του ΣΥ.Ε.Τ.Α.Π.Α. και της Ο.Ε.Τ.Ε., ώστε να μη μας αποδοθούν γι’αυτά που καταφθάνουν, ευθύνες που δεν μας ανήκουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να λειτουργούμε και ν’αγωνιζόμαστε για τις καλύτερες επιδιώξεις των Κοινωνικών μας Οργανισμών (ΕΕΠΑ-ΤΑΠΕΠΑ-ΕΑΚΕ), κυρίως για τις νόμιμες τροποποιήσεις των Καταστατικών τους. Ταυτόχρονα όμως, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες και σύννομες πρωτοβουλίες δεν θα πάψουμε να μεριμνούμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις δυνατότητες, για το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματος μας, εργαζόμενοι με συγκεκριμένους τρόπους υπέρ των Μελών της ΕΝΕΚΤΑ και των φίλων που μας εμπιστεύονται αλλά και ΟΛΩΝ των συναδέλφων, που δυστυχώς σήμερα οδηγούνται σε άσχημες και περιορισμένες συνθήκες διαβίωσης.

Όμως, όσο αβέβαιο και επαχθές προβλέπεται το μέσο – μακροπρόθεσμο μέλλον μας στα χέρια των «μαθητευόμενων»… μάγων, τόσο θα ενισχύεται η διαρκής φροντίδα μας για λιγότερες «επαγγελματικές» απώλειες, κάτι που μόνο η ΕΝΕΚΤΑ μπορεί ασφαλέστερα να εγγυηθεί.

Ειδικότερα για την ΟΕΤΕ, που φέτος συμπληρώνει 90 συνεχή χρόνια λειτουργίας, ευχόμαστε να καταφέρει να διαδραματίσει (κυρίως Διεθνώς) το ρόλο που της αρμόζει υπέρ των Ελληνων Τελωνειακών Αντιπροσώπων και τούτο θα έπρεπε να αρχίσει με ένα πιο εορταστικό και επετειακό ημερολόγιο, διαφορετικό απ’ το «στεγνό» και «απρόσωπο» που ήδη κυκλοφόρησε.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΤΟ 2024 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝ.ΕΚ.Τ.Α.

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.